Takkiosken!

Tre helger i augusti-september blir det pop-up för Takkiosken på Kulturhusets tak. Avslappnat, gott och i säsong är ledorden när Årets Kock vinnaren 2016, Jimmi Eriksson, sätter ihop menyn och ställer sig i kiosken. Menyn kommer bestå av mellanrätter så man med lätthet ska kunna smaka sig igenom delar av menyn, eller kanske hela! Ta med kompisarna eller familjen till Taket och njut av en sensommarlunch eller middag mitt i Stockholm med utsikt över Sergels Torg.

Praktisk info om Takkiosken:

Är placerad på våning 5 i Kulturhuset, som en pop-up i Teaterbarens kök på Taket.

Takkiosken har öppet följande datum: 20-22 augusti, 27-29 augusti samt 3-5 september.

Öppettider och övriga aktiviteter på Taket:

Första helgen är det litteraturprogram hela lördagen, Takkiosken håller öppet:

Fredag 20/8 kl 11-20, lördag 21/8 kl 11-18 och söndag 22/9 kl 11-16

Andra helgen är det Stockholms bokhelg på Taket, Takkiosken håller öppet:

Fredag 27/8 kl 11- 20, lördag 28/8 kl 11-18 och söndag 29/8 kl 11-17.

Tredje helgen är det barnföreställningar 2 ggr per dag med Marionett Teatern, Takkiosken håller öppet:

Fredag 3/9 kl 11-19, lördag 4/9 kl 11-16 och söndag 5/9 kl 11-16

Teaterbaren flyttar ut och upp – välkommen till Taket på Kulturhuset

En kulturoas mitt i city! Högst upp i Kulturhuset, med det pulserande storstadslivet nedanför, hittar du Taket – ett grönt och skönt takhäng. Till Taket flyttar även Teaterbaren. Med start den 1 juni serveras en härlig sommarinfluerad och hållbar meny alla dagar i veckan från lunch och fram till kvällen.

På Taket kan du slå dig ner och njuta en stund av sol och växtlighet, fika, luncha, ta något gott att dricka och kanske hänga kvar på middag. När Teaterbaren flyttar upp på Taket från den ordinarie platsen på våning två, så tar vi med oss hela Teaterbarens kärlek till mat och människor. Vårt köksteam har tagit fram en riktigt härlig och solig meny som passar oberoende av tid på dagen. Här kan du testa allt från vår take på smörgåstårta och inkokt lax till bowls, sallader, wraps och grillade mackor. Allt med sommarens smaker och råvaror.

Ett par gånger per vecka är det konsert på Taket och till dessa tillfällen harvi skapat en snacksmeny med tillhörande somrigt dryckesutbud. Hantverksöl och utvalda roséviner samsas med ett härligt urval av alkoholfria alternativ. Matkultur samsas med en mängd andra kulturyttringar på Kulturhusets tak denna sommar.

Vi har längtat efter sommar, sol och att få ta Teaterbarens gastronomi till Kulturhusets tak. Äntligen flyttar vi upp och ut! Vi hoppas många vill komma och uppleva ett tryggt och sommarskönt takhäng med oss. Välkommen veckans alla dagar från lunch och fram till kvällen. Öppettider varierar utifrån program på Taket.

Se sommarens program: https://kulturhusetstadsteatern.se/kalender

Sommarens meny på Taket: https://teaterbarenstockholm.se/resturang/