Restaurang

I Teaterbarens restaurang serverar vi smaker från land, hav och jord. Vi arbetar nära vår egen bonde för att kunna erbjuda en en jord till bord-upplevelse. Vår matfilosofi genomsyrar våra menyer vilket innebär att det vi serverar har en grön bas med omsorgsfullt valda animaliska proteiner. Allt lagas på plats av vårt smaksäkra köksteam. På vardagar serverar vi vår populära lunch mellan 11-14.

Lunch
Kväll & helg

Veckan lunchmeny, v 49, Teaterbaren, plan 2 i Kulturhuset

I lunchen ingår bröd, smör, kaffe, kaka samt vår härliga salladsbuffé, pris 128 kr. Dagen soppa kostar 102 kr.

MÅNDAG

Pytt i panna med stekt ägg, inlagda rödbetor

Veg: Pennepasta i krämig svampsås, rostad zucchini, riven parmesan

TISDAG

Krispig sejfilé, rostad potatis, grillad gemsallad, dillremoulad

Veg: Kikärtsbiff, rostade rotfrukter, tryffelemulsion

ONSDAG

Bao buns med asiatisk fläsksida, chili, lime, koriander, pak choi

Vegetarisk ramen med nudlar, sojainlagt ägg, böngroddar, edamamebönor, pak choi

Broccolisoppa, pepparrotssmetana

TORSDAG

Ostfylld & panerad kycklingfilé, råstekt potatis, bönsallad, dragonsås

Veg: Indisk linsgryta, ris smaksatt med citrongräs, myntayoghurt

Rotfruktsoppa, friterad surkål

FREDAG

Konfiterade anklår, tryffelpotatispuré, surkål, belugalinser, rödvinsås

Veg: Gnocci, edamamebönor, bakad kål, brynt tryffelsmör

Svampsoppa

Veckans veganska bowl: Kryddkokt matvete, sojarostad blomkål, råkostsallad, vegansk sesam & miso majonnäs, edamamebönor, kimchirostade sesamfrön, 128 kr

.

Bistro

Bistron håller öppet kvällstid i samband med vissa föreställningar på Stora scenen, vanligtvis tor-lör. Teaterbarens café är alltid öppet i samband med föreställningar och serverar sallad, smörgåsar, soppa, fika och vin, öl och övriga drycker. I caféet kan du även förbeställa till pausen på Stora scenen.

BISTROMENY

Teaterbarens landgång med skagenröra & citron, halv/ hel 89 kr/ 175 kr

Jordärtskocksoppa – Svensk coppa, tryffelkräm picklad kantareller, halv/ hel, 89 kr /175 kr

Fiochetti serveras med parmesan, picklade kantareller, friterad grönkål samt svamp & tryffelsås, 145 kr

Nattbakad oxkind – varmrökt sidfläsk, champinjoner, syltlök, tryffelpotatispuré & rödvinssås, 165 kr

Halstad gravad lax – Hyvlad fänkål, dillpicklad gurka, dillkokt potatis, hummerveloté, 165 kr

.

.

.