Restaurang

I Teaterbarens restaurang serverar vi smaker från land, hav och jord. Vi arbetar nära vår egen bonde för att kunna erbjuda en en jord till bord-upplevelse. Vår matfilosofi genomsyrar våra menyer vilket innebär att det vi serverar har en grön bas med omsorgsfullt valda animaliska proteiner. Allt lagas på plats av vårt smaksäkra köksteam. På vardagar serverar vi vår populära lunch mellan 11-14. På helger kan du njuta av våra ”klassiker”, en helt ny meny som är skapad inför nyöppandet av Teaterbaren.

Lunch
Kväll & helg

Dagens rätt och dagens vegetariska, grönsakslandet, bröd från husets bageri, kaffe, 128 kr.
Dagens soppa, grönsakslandet, bröd från husets bageri, kaffe, 102 kr.

Vecka 43

FISK OCH SKALDJURSGRYTA SERVERAS MÅN-FRE. Sej, lax, rökta blåmusslor, handskalade räkor, dillslungad potatis, inkokt fänkål, krutonger, aioli, 158 kr

Måndag

Viltfärsbiffar – karamelliserad lök, rostade rotfrukter, lingon, svampsås

Variation på rotselleri – stekta äpplen, grönkål

Krämig svampsoppa – prästostcrunch

Tisdag

Fläskschnitzel – krispig potatis, kokta ärtor, örtsmör, skysås

Frittata på potatis från Wålstedts gård – libbstickaemulsion, krispig kålsallad

Rödbetssoppa – smetana smaksatt med pepparrot

Onsdag

Fiskfärsbiffar – bakad fänkål, brandade, musselvelouté

Friterade kikärtsbollar – tzatziki, kryddkokt ris, sotad spetskål 

Rotsellerisoppa smaksatt med miso – strimlad vårlök

Torsdag

Friterad kycklinglårfilé – grillad gemsallad, ceasarkräm, pommes frites

Asiatisk quorngryta – tabbouleh

Rostad tomat och paprikasoppa – creme fraiche

Fredag

Högrevsburgare – briochebröd från eget bageri, rökt cheddar, stekt lök, tryffelkräm

Vegetarisk lasagne på svenska lupinbönor – grana padano, ruccola, rostad paprikakräm

Potatis och purjolökssoppa – friterad purjolök, purjolöksolja

Teaterbarens klassiker:

FISK- & SKALDJURSGRYTA – Sej, lax, rökta blåmusslor, handskalade räkor, dillslungad potatis, inkokt fänkål, krutonger, aioli.

158 kr

KYCKLINGBALLOTINE – Konfiterad kyckling, svamp. Serveras med potatiskaka, skogssvamp, gräslökskräm, vinägersky.

165 kr

VEGETARISK KÅLDOLME – Skogssvamp, ångad savoykål, svartrot. Serveras med gulbetor, skogssvamp, rökt emulsion.

128 kr

Helgens:

SOPPA FRÅN SVENSKA GRÖNA GÅRDAR – Bröd från Teaterbarens bageri.

102 kr

HELGENS RÄTT – utvalda råvaror från säsong utgör basen.

128 kr

HELGENS VEGETARISKA RÄTT, utvalda råvaror från svenska gröna gårdar.

128 kr