Restaurang

I Teaterbarens restaurang serverar vi smaker från land, hav och jord. Vi arbetar nära vår egen bonde för att kunna erbjuda en en jord till bord-upplevelse. Vår matfilosofi genomsyrar våra menyer vilket innebär att det vi serverar har en grön bas med omsorgsfullt valda animaliska proteiner. Allt lagas på plats av vårt smaksäkra köksteam. På vardagar serverar vi vår populära lunch mellan 11-14.

Lunch
Kväll & helg

Dagens rätt & dagens vegetariska serveras med bröd från husets bageri, skål med sallad, kaffe, 128 kr
Dagens soppa serveras med bröd från husets bageri, skål med sallad, kaffe, 102 kr.

Vecka 15

SERVERAS ALLA DAGAR:

Teaterbarens vegetariska soppa, 102 kr

Sallad med gravad lax, inkokt kronärtskocka, gröna bönor, citron och senapsdressing, 128 kr

Quinoabowl med rostad broccoli, råhyvlad broccoli, gari, rostat frökrust, avokadokräm 128 kr

Måndag

Stekt kycklinglårfilé, variation på kål, rökt svensk svamp, lupinbönor, örtemulsion, dragongräddsås

Cannelloni fylld med ricotta & spenat serveras med krämig tomatsås, mozzarella, rucola, frökrust

Tisdag

Panerad fläskschnitzel, rostad potatis, krispig kapris, örtsmör, rödvinsås 

Saltbakad rotselleri med rotselleri & misokräm, picklad rotselleri, kolrökta champinjoner, matvete, grana padano 

Onsdag

Köttbullar, potatispuré, lingon, pressgurka, gräddsås

Ångad gnocchi serveras med inkokt fänkål, råhyvlad fänkål, tomatsås, färsk basilika  

Torsdag

Fish n’ chips på skreitorsk, pommes frites, dansk remoulad, grillad gemsallad

Morotsbiffar, matvetesallad, ångade rotfrukter, tzatziki

Fredag

Boeuf Bourguignon, tryffelpotatispuré, vitlöksfrästa champinjoner, syltlök, varmrökt sidfläsk, rödvinssås

Kockens vegetariska val

Rätterna kan ta slut och ersätts då med andra lunchrätter.

Vi har för närvarande ingen matservering kvällar och helger.

Teaterbarens klassiker

FISK- & SKALDJURSGRYTA – Sej, lax, rökta blåmusslor, handskalade räkor, dillslungad potatis, inkokt fänkål, krutonger, aioli.

158 kr

KYCKLINGBALLOTINE – Konfiterad kyckling, svamp. Serveras med potatiskaka, skogssvamp, gräslökskräm, vinägersky.

165 kr

VEGETARISK KÅLDOLME – Skogssvamp, ångad savoykål, svartrot. Serveras med gulbetor, skogssvamp, rökt emulsion.

128 kr

Helgens:

SOPPA FRÅN SVENSKA GRÖNA GÅRDAR – Bröd från Teaterbarens bageri.

102 kr

HELGENS RÄTT – utvalda råvaror från säsong utgör basen.

128 kr

HELGENS VEGETARISKA RÄTT, utvalda råvaror från svenska gröna gårdar.

128 kr